EspaiAlternativa


Aquest és un nou espai de creació que neix de la suma de voluntats i interessos d’Espaiart, escola d’arts escèniques de Castellar del Vallès, i l’Alternativa Teatre: la voluntat de perseverar en la centralitat de la cultura com a eix vertebrador de la societat i de la formació de persones; l’interès d’oferir espais, recursos i oportunitats a les persones que escriuen, dirigeixen, interpreten, il·luminen, canten, toquen instruments, ballen, coreografien… en fi, a les persones que viuen bona part dels seus somnis en un teatre.

L’Alternativa Teatre s’ha consolidat en els darrers anys com una sala de programació teatral a Sabadell i com un referent a bona part de la comarca. Els espectacles que s’hi programen ofereixen als espectadors un ampli ventall de gèneres i estils que són la manifestació de l’esperit eclèctic de l’Alternativa i, alhora, de la vocació pel teatre. Drama, comèdia, improvisació, musical, lectures dramatitzades, concerts dramatitzats, producció pròpia, dramatúrgies clàssiques… Tot i cap en un espai que s’ofereix generosament.

Espaiart, escola d’arts escèniques, aporta més de deu anys d’experiència pedagògica al projecte comú que és «EspaiAlternativa». Amb seu a Castellar del Vallès però amb acció a diverses poblacions de la comarca i la província de Barcelona, Espaiart és l’escola de referència no només pel seu projecte pedagògic, sinó per la diversitat i qualitat de les seves produccions pròpies. L’ensenyament de la música, el teatre i la dansa es converteixen en l’acompanyament en el creixement personal a través de les arts escèniques. Aquest és l’esperit d’Espaiart.

«EspaiAlternativa» oferirà diverses activitats a l’entorn del teatre i es converteix, així, en el laboratori creatiu i artístic que aspira a ser referent a la ciutat i encara més enllà dels seus límits. Cursos, tallers, seminaris, produccions pròpies, teatre de text, teatre musical, dicció… «EspaiAlternativa» superant els límits d’una escola, eixampla les parets d’una sala de teatre.

… És la teva alternativa.